Jaarmarkt met Heemkunde Houtem

Joseph en zijn paarden, 1928Op Houtem Jaarmarkt is Heemkunde Houtem intussen een vaste waarde geworden. Traditioneel vind je ons op 11 en 12 november opgesteld in de thematent, met gastregio Vlaamse Ardennen, onder de verdiepingstrappen.

We willen iedereen, die kennis wil maken met onze werking,  graag ontvangen met de gebruikelijke fototentoonstelling, de 4sprong jaarmarktkiosk en de voorstelling en verkoop van onze tijdschriften en boeken.

image1Dit jaar kan je er trouwens kennis maken met onze jongste publicatie “Zo was…Vlierzele”. Deze is te koop aan onze stand.
De jaarkalender 2020 met oude foto’s uit het Houtemse wordt eveneens te koop aangeboden.

 

Schermafbeelding 2019-02-23 om 09.32.10Een speciale uitgave over het leven van de Heilige Lieven, is nog steeds voor een symbolische één euro te koop tot uitputting van de voorraad. Dit bijzonder werkje, dat verscheen in 1958 als een Vlaams Filmpke, uitgegeven door drukkerij Averbode, werd geschreven in 1958 door zuster Dionysia, alias zuster Denise, gewezen lerares in het Sint Lievens Instituut. Vele Houtemnaars hebben nog les Nederlands en Geschiedenis gekregen van deze op 10 januari 2018 overleden zuster.

 

 

Dit jaar stellen we het thema “Circus” centraal. Je kan er oude filmfragmenten bekijken van circus Jhony, die Heemkunde Houtem speciaal voor deze gelegenheid aankocht bij VRT. (Foto André De Poorter)

Promomobiel Circus Jhony, het laatste circus dat op de winterjaarmarkt stond, ca. 1960.

Ook voorzien we voor de tweede keer onze hoedenactie. Zo zal iedereen die zich, net zoals vorig jaar, aan onze stand aanbied, met op zijn hoofd een cowboy- of gelijkaardige hoed, kunnen meedoen aan een trekking, waarmee een substantiële mooie prijs te winnen is. Hiervoor dient hij, na goedkeuring van het desbetreffende hoofddeksel door een bestuurslid van Heemkunde Houtem, plus de belofte tijdens de jaarmarkdagen dit hoofdeksel blijvend te zullen dragen, zijn adresgegevens te deponeren in een soort urne, waaruit op 12 november 2019 om 16u een onschuldige hand de winnaar zal trekken.