Open Monumentendag: kerk Bavegem

Dit jaar is er wegens corona nog geen enkele activiteit kunnen doorgaan. Maar daar komt nu verandering in!
Op zondag 13 september nodigen we jullie graag uit op de Open Monumentendag in de kerk van Bavegem.

De Sint-Onkomenakerk valt op door haar ligging op een hoogte en haar omringend en ommuurd kerkhof. De toren dateert van 1911 maar de kerk heeft een veel oudere kern en een rijke geschiedenis.

Ontdek het verhaal van de kerk, de pastorij en het religieus leven in Bavegem tijdens de rondleidingen om 10u, 13u en 15u. Er zal ook een mini expo zijn met oude plannen en foto’s van de kerk en haar omgeving.

Daarnaast is het geïllustreerde boek “Bavegem”, over de geschiedenis van het dorp, aan te kopen. Tijdens de rondleiding zal dit ook kort voorgesteld worden. Je kan het vanaf 13 september kopen aan 25 euro per boek. Tekende je vooraf in? Dan kan het afgehaald worden aan de kerk ik Bavegem. Lukt het je die dag niet dan kan het later uiteraard ook nog afgehaald worden.

PRAKTISCH
Het aantal plaatsen is beperkt! Vol = vol. Ben je niet ingeschreven, dan kan je helaas niet deelnemen.
Gelieve op voorhand in te schrijven via heemkundehoutem@gmail.com

Nadien krijg je van ons een mail met verdere instructies.
Enkel na een bevestigingsmail van ons ben je definitief ingeschreven. 

Tijdens de rondleiding zullen alle nodige voorzieningen gebeuren om dit COVID veilig te laten verlopen. Daarom is het verplicht gedurende je aanwezigheid op het evenement een mondmasker te dragen en afstand met medebezoekers te respecteren.

Vele groeten en hopelijk tot op Open Monumentendag!