Houtem Cirque op de jaarmarkt

Circus en Houtem Jaarmarkt, tot de jaren ’70 van de vorige eeuw was dit een warm huwelijk. Vele Houtemnaren, jong en oud, keken toen een jaar lang uit naar de grappen van de familie Minnaert, acrobatische acts van de familie Van Lissum en Demeyer, spectaculaire acts met gedresseerde dieren … 

Wie waren de families die Houtem Jaarmarkt doorheen de jaren opfleurden? Wie herinnert zich nog deze circushoogdagen? Duik mee in het circusverhaal van Houtem Jaarmarkt.

 

De tijdelijke expo is een samenwerking tussen Heemkunde Houtem, Erfgoed Viersprong en CC De Fabriek i.h.k.v. het project ‘CyRCuS. De Parade is hier!’. Een jaar lang zet het project de spot op het circusverleden en de -cultuur in de streek. 

Nostalgische herinneringen gezocht!

Herinner je je die betoverende dagen waarop het circus neerstreek op Houtem Jaarmarkt? De geur van popcorn, het geluid van lachende kinderen, de magie die in de lucht hing terwijl de circusartiesten hun kunsten vertoonden? Het was een tijdperk vol opwinding en verwondering.

Wat is jouw herinnering? Deel ze hier.

We zijn op zoek naar kostbare herinneringen en getuigenissen van die onvergetelijke dagen. Heb je foto’s, verhalen, of anekdotes die je met ons wilt delen? Misschien heb je zelfs een bijzondere ontmoeting gehad met een circusartiest of een favoriete act die je nooit bent vergeten?

Laat ons samen deze kostbare herinneringen aan Houtem Jaarmarkt in het circus bewaren en koesteren. Vertel ons nu je verhaal, bezorg ons je foto’s, en help ons de magie van die tijd vast te leggen.